ترجمه پروانه نظام مهندسی

در این محتوا قصد داریم در مورد پروانه نظام مهندسی و ترجمه آن و همچنین شرایط و الزامات آن صحبت کنیم.

پروانه نظام مهندسی چیست؟

پروانه نظام مهندسی یک مدرک شغلی است که نشان دهنده صلاحیت کاری و حرفه‌ای یک مهندس می‌باشد.

در هر شغلی، معمولا یک مرجع صنفی قانونی وجود دارد که صلاحیت افراد زیرمجموعه خود را تأیید کرده و آن‌ها را مجاز به فعالیت در آن صنف قلمداد می‌کند. دیگران برای تشخیص اعتبار شغلی و حرفه‌ای این افراد، می‌توانند به این مرجع رجوع کنند.

در مورد مهندسین نیز با توجه به حساسیت شغلی بالای ایشان، این مرجعیت به عهده سازمان نظام مهندسی است.

کلیه دانشجویان فارغ‌التحصیل با مدرک لیسانس و بالاتر خواهند توانست در هر یک از رشته‌های تخصصی هفت‌گانه زیر، پروانه نظام مهندسی خود را دریافت کنند:

عمران، معماری، مکانیک، برق، شهرسازی، نقشه‌برداری و ترافیک

این رشته‌ها می‌توانند دارای موارد فرعی‌تر یا رشته‌های مرتبط نیز باشند.

با صدور پروانه نظام‌مهندسی ، اجازه کار در حوزه‌های تخصصی نظیر طراحی، محاسبه، نظارت، اجرا، بهره‌برداری، نگهداری، کنترل و بازرسی امور آزمایشگاهی، مدیریت ساخت و تولید، نصب، آموزش و تحقیق داده شده و در حقیقت مهندس صاحب صلاحیت شناخته شده و می‌تواند پروانه مهندسی خود را دریافت کند.

این پروانه به صورت یک کارت صادر می‌شود که دارای مشخصات هویتی، کدها و یک سری ملاحظات امنیتی می‌باشد.

لازم به ذکر است پروانه مهندسی طبق قانون مدنی کشور به‌عنوان یک سند رسمی و دولتی است و قابلیت ترجمه را خواهد داشت.

چگونه می‌توان پروانه نظام مهندسی را دریافت کرد؟

تمامی مهندسان، کاردانان و معماران تجربی برای دریافت پروانه اشتغال به کار و شماره رسمی از سازمان نظام مهندسی بایستی در آزمون نظام مهندسی متناسب با رشته خود شرکت کنند.

براساس ماده ۷ آیین نامه اجرایی مربوط به قوانین نظام مهندسی و کنترل ساختمان، جهت شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه اشتغال، دارا بودن مدارک تحصیلی مرتبط از دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم ضروری است. همچنین برای صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی علاوه بر مدرک تحصیلی، گواهی اشتغال به کارآموزی و سابقه کار حرفه‌ای در رشته‌های تخصصی و فنی مربوطه پس از اخذ مدرک تحصیلی نیز ضروری است.

هدف از ترجمه پروانه نظام مهندسی چیست؟

یکی از مهمترین اهداف ترجمه پروانه نظام مهندسی می‌تواند دریافت ویزای کاری باشد، که ارائه ترجمه پروانه نظام مهندسی نیز در کنار سایر گواهی‌ها و مدارک کاری اهمیت پیدا می‌کند.

پیش نیاز ترجمه پروانه نظام مهندسی چیست؟

ترجمه پروانه نظام مهندسی به پیش‌ نیاز خاصی نیاز ندارد و فقط کافی است شما با اصل مدرک به یک دارالترجمه معتبر مراجعه کنید و از یک مترجم رسمی و دارای مهر بخواهید که پروانه شما را به زبان مورد نظرتان ترجمه کند.

ترجمه چه مدارکی در کنار پروانه نظام مهندسی مورد نیاز است؟

برخی از این مدارک عبارتند از:

  • گواهی اشتغال به کار
  • فیش حقوقی
  • سابقه بیمه دریافتی
  • قرارداد پیمانکاری
  • تأسیس شرکت

و …، که ممکن است ترجمه آن‌ها مورد نیاز باشد.

برای ترجمه رسمی پروانه مهندسی به چه تأییدیه‌هایی نیاز داریم؟

در برخی موارد ترجمه رسمی پروانه مهندسی را بایستی به تایید دادگستری و امور خارجه رسانید.

آیا برای ترجمه پروانه نظام مهندسی به وجود اصل مدرک تحصیلی نیز احتیاج است؟

بله. در بسیاری از موارد نیاز است. این موضوع به صورت قانون توسط اداره کانون مترجمان رسمی قوه قضائیه پیش‌بینی شده است. به دلیل این که ممکن است پس از مدتی اعتبار مدرک تحصیلی از بین برود.

در حقیقت ترجمه رسمی پروانه مهندسی تنها با وجود اصل مدرک که به مهر و امضای سازمان نظام مهندسی رسیده باشد ممکن است. هم‌چنین در صورت نیاز به دریافت تأییدیه‌های دادگستری و امور خارجه، ارائه اصل دانشنامه آخرین مقطع تحصیلی رشته مرتبط با عنوان پروانه مورد نیاز است.

نکته: پروانه نظام مهندسی را بهتر است در زمان اعتبار آن ترجمه نمود. در غیر این صورت نیاز به تمدید اعتبار وجود خواهد داشت. (ترجمه رسمی پروانه تاریخ گذشته امکان‌پذیر است، ولی دریافت مهر تأیید وزارت‌خانه‌های دادگستری و امور خارجه برای آن‌ها ممکن نخواهد بود.)

چه کسانی به ترجمه پروانه نظام مهندسی نیاز خواهند داشت؟

مهندسانی که می‌خواهند در شرکت‌های مهندسی خارج از ایران کار کنند و نیاز به دریافت ویزای کاری دارند، ممکن است افسر پرونده ترجمه پروانه نظام را مطابق چک لیست مدارک درخواستی از ایشان مطالبه کند.

بهترین کشورها برای مهاجرت مهندسان کدام کشورها هستند؟

با دارا بودن مدرک تحصیلی و پروانه نظام مهندسی عمران، شما می‌توانید فرصت‌های شغلی زیادی در کشورهای گوناگون داشته باشید. اما بهترین کشورها برای مهاجرت مهندسین عمران عبارتند از: استرالیا، کانادا و دانمارک.

هم‌چنین برای مهندسان برق، فرصت‌های شغلی زیاری در آلمان، کانادا و کشورهای اتحادیه اروپا وجود دارد.

برای مهندسان شهرسازی، کشورهای کانادا، استرالیا و سوئد مناسب است.

اطلاعات بیشتر در این خصوص را می‌توانید از مؤسسات مهاجرتی و مشاوران معتبری که در این خصوص خدمات مشاوره انجام می‌دهند، دریافت کنید.

برای عضویت در سازمان نظام مهندسی و دریافت کارت آن چه باید کرد؟

کافی است که به سایت نظام مهندسی استان خود مراجعه کرده و ضمن مطالعه شرایط، مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. این مدارک ممکن است در هر استان کشور متفاوت باشد. پس دقت کنید که حتما وارد سازمان نظام مهندسی استان محل سکونت خودتان شوید.

سپس در آزمون شرکت خواهید کرد و در صورت کسب نمره قبولی، مدرک نظام مهندسی برای شما صادر خواهد شد. زمان و تاریخ و نحوه ثبت نام این آزمون در همان سایت اطلاع رسانی خواهد شد.

پس‌از قبولی در آزمون، معمولا تا سه ماه مهلت دارید پروانه نظام مهندسی را که به صورت کارت صادر می‌شود، دریافت کنید.

پس از دریافت پروانه نظام مهندسی، می‌توانید نسبت به ترجمه آن اقدام کنید.

آیا پروانه نظام مهندسی قابل تمدید است؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم، در ترجمه مهم است که پروانه شما در مدت اعتبار خود باشد. شما از طریق سامانه‌ای که برای این منظور تعریف شده است، می‌توانید نسبت به اطلاع از شرایط و تمدید اعتبار پروانه نظام مهندسی خود اقدام کنید.

در این مقاله درباره ترجمه پروانه نظام مهندسی، شرایط و الزامات آن صحبت شد. هم‌چنین مختصری درباره شرایط، الزامات و چگونگی دریافت آن مباحثی را مطرح نموده و درباره گرفتن ویزای کاری با این مدرک مطالبی را بیان کردیم. با این امید که مورد استفاده شما قرار گرفته باشد. با تشکر.

    خانهارتباط با ماتماس