در این مقاله بر آن هستیم که در مورد ترجمه مدارک برای مهاجرت به کانادا توضیح دهیم.
مدت مهاجرت و قصدی که از مهاجرت به کانادا دارید
برای مهاجرت به کانادا ابتدا بایستی مدت و قصد سفر شما به این کشور معلوم باشد. به عنوان مثال آیا برای اقامت دائم به آنجا میروید یا اقامت موقت. و نیز قصد سفر شما توریستی، تحصیلی، تجاری، سرمایهگذاری و غیره باشد.
برای هر یک از قصد های فوق شما بایستی مدارک مشخصی را تهیه کرده و آنها را ترجمه کنید.
برای مهاجرت به کانادا مدارک به چه زبانی باید ترجمه شود؟
کانادا دو زبان رسمی دارد: انگلیسی و فرانسه. کلیه مکاتبات و ارائه مدارک به نهادها و ارگانهای کشور کانادا، چه در داخل و خارج از این کشور، بایستی به یکی از این دو زبان باشد. اگر مدارک شما به زبانی به جز زیانهای فوقالذکر باشد، بایستی به یکی از این دو زبان مدارک خود را ترجمه کنید.
توجه به چه نکاتی در ترجمه مدارک برای مهاجرت به کانادا لازم است؟
نکات مهمی که در مدارک خود بایستی دقت کنید به قرار زیر هستند:
چک لیست مدارک
پس از مشخص کردن مدت و قصد سفر خود به کانادا و دریافت ویزای مورد نیاز برای آن قصد، ابتدا مدارک مورد نیاز خود را در چک لیست سفارت خانه بررسی کنید تا دچار دوباره کاری و زمان از دست رفته نگردید.
سپس در صورتی که مدارک مورد نیاز شما به زبان فارسی است، مدارک را جهت ترجمه به یک دارالترجمه رسمی انگلیسی یا فرانسه ارائه دهید.
مهر مترجم رسمی
در حالت کلی و پیش فرض مدارک نیازمند مهر مترجم رسمی و مورد تایید کانون مترجمان قوه قضاییه میباشد. این مترجم در یکی از دو زبان انگلیسی و فرانسه مهارتهای لازم را کسب کرده و پس از موفقیت در آزمون پروانه رسمی ترجمه خود را دریافت کرده است.
تأییدیه وزارتخانههای دادگستری و امور خارجه
بسیاری از مدارک به صورت پیشفرض برای ارائه به سفارتخانه یا ارگانهای مختلف مهاجرتی کانادا، باید مهر تأیید وزارتخانه دادگستری را داشته باشد. همچنین برای برخی مدارک لازم است تاییدیه وزارت امور خارجه را نیز دریافت کنید.
ارائه کپی مدارک
توجه داشته باشید مدارکی که به سفارتخانه کانادا یا دفاتر مهاجرتی کانادا ارائه میدهید به هیچ عنوان قابل بازپسگیری نیستند و در نتیجه، شما صرفاً کپی یا اسکن دیجیتالی این مدارک را بایستی ارائه کنید.
برابر با اصل: در برخی موارد پرسنل مهاجرتی کانادا از شما میخواهند که کپی مدارک خود را برابر با اصل کنید. اما به صورت پیشفرض چنین کاری لازم نیست.
به چه مراجعی در کشور کانادا میتوان درخواست مهاجرت داد؟
کانادا نیز مانند کشور ایالات متحده آمریکا دارای نظام فدرال میباشد. این کشور هم دارای یک دولت فدرال مرکزی در شهر اتاوا و هم دارای دولتهای ایالتی است. شما میتوانید درخواست مهاجرت خود را یا به نهادهای مهاجرت دولت فدرال کانادا را ارائه کنید و یا به نهادهای مهاجرتی هر یک از ایالات کانادا.
در برخی موارد الزامات شما برای ارائه مدارک در دفاتر دو گروه فدرال و ایالتی با هم متفاوت است.
دفاتر مهاجرت فدرال کانادا
برخی دفاتر مهاجرت فدرال کانادا عبارتند از:
- ۱. دفتر مرکزی بررسی و رسیدگی به پروندههای مهاجرتی واقع در نوا اسکاتیا (CIO Sydney Nova Scotia)
- ۲. سایر دفاتر مانند دفترهای موجود در اتاوا، میسی ساگا و وگرویل
- دفاتر ویزا در خارج از کانادا نظیر دفتر آنکارا
- سایر دفاتر وابسته به اداره مهاجرت فدرال کانادا
چه مدارکی برای مهاجرت به کانادا مورد نیاز است؟
مدارک مورد نیاز بسته به قصد مهاجرت شما متفاوت است.
اما در حالت کلی مدارک عمومی برای هر قصد مهاجرتی عبارتند از:
مدارک شناسایی: شناسنامه، گذرنامه، کارت ملی، سند ازدواج، گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و … .
اسناد رسمی: مانند سند مالکیت، سند وسایل نقلیه، وکالت نامه، تعهد نامه و….
مدارک و گواهیهای تحصیلی: دانشنامه و ریز نمرات تمامی مقاطع آموزش عالی (وزرات علوم، بهداشت، دانشگاه های آزاد و غیرانتفاعی و….) مدارک تحصیلی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و پیش دانشگاهی، و یا گواهی اشتغال به تحصیل در هر مقطع.
گواهیهای آموزشی و مهارتی: مانند گواهی کارگاهها، آموزشهای کوتاه مدت، همایشها و سمینارها، گواهی فنی و حرفهای، گواهیهای کسب مهارت و آموزش زبانهای مختلف و….
گواهیهای ورزشی و فرهنگی: مانند احکام قهرمانی مسابقات، انواع جوایز در مسابقات هنری و فرهنگی و … .
اسناد و مدارک شرکتی: اساسنامه شرکت، فیشهای حقوقی، اوراق سهمهای شرکتهای خصوصی و عام، گواهیهای مالیاتی و….
گواهیهای اشتغال به کار: مانند انواع گواهی اشتغال به کار در ارگانها و ادارههای دولتی و وزارتخانهها، کارخانجات، داروخانهها، شرکتهای خصوصی و …
کلیه مدارک فوق بایستی طبق روال مذکور در پیش ترجمه و تایید شود.
با چه روشهایی میتوانیم به کانادا مهاجرت کنیم؟ برای هر بخش چه مدارکی برای ترجمه لازم است؟
برخی از انواع روشهای مهاجرت به کانادا عبارتند از:
دریافت ویزای تحصیلی:
با دریافت این ویزا و با دارا بودن شرایط قانونی میتوانید در کشور کانادا درس خوانده و همزمان کار کنید. کار دانشجویی شما میتواند از نوع درون دانشگاه (Working on Campus) یا طبق ضوابط خارج از دانشگاه باشد. (Working off Campus) یا اینکه کارورزی و کارآموزی انجام دهید و حین تحصیل، تجربه حرفهای مرتبط با رشته خود را به دست آورید. همچنین از بیمه مناسب برخوردار خواهید شد.
دریافت ویزای کاری:
برنامههای مختلفی توسط دولت فدرال کانادا برای جذب نیروی کار از کشورهای دیگر انجام میشود.
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری و ثبت شرکت:
شما میتوانید در صورت داشتن سرمایه، تجربه و سایر شرایط قانونی موجود، در هر دو سطح فدرال و ایالتی اقدام به تأسیس شرکت نمایید و به کارآفرینی در این کشور کمک کنید. ثبت شرکت در کانادا نیازمند اخذ مهر و مجوز میباشد.
در کانادا انواع شرکتهای سهامی، تعاونی، مالکیت انحصاری و … قابلیت ثبت دارند. اما در حوزه مسئولیت محدود، شرکتهای LLC در کانادا اجازه ثبت ندارند و به جای آنها شرکتهای مشارکت مسئولیت محدود یا LLP قابلیت ثبت و فعالیت قانونی دارند.
مهاجرت به دلیل داشتن اقوام درجه اول:
این نوع مهاجرت به کانادا نیز امکانپذیر است. البته باید اقوام شما کاملا درجه اول باشند.
مهاجرت به دلایل بشردوستانه:
مانند انواع پناهندگی و شرایط خاص.
طبیعی است که برای مهاجرت از هر طریق نیاز به مدارک خاص همان طریق خواهید داشت. برای اخذ ویزای تحصیلی نیازمند ترجمه دانشنامه و ریزنمرات خود هستید. همچنین برای اخذ ویزای سرمایه گذاری بایستی گواهی تمکن مالی ارائه دهید. این کار از طریق ارائه گردش حساب و اسناد مالکیتی میتواند صورت بگیرد. در هر حال استعلام تمکن مالی توسط سفارت کانادا انجام میشود.
در این مقاله در مورد ترجمه مدارک برای مهاجرت به کانادا صحبت کردیم. امیدواریم که مورد استفاده شما قرار گرفته باشد
